Sun. Oct 1st, 2023

Полицијата во Велика Британија со денови е на нозе во потрага по човек со словачка националност, Томас Мизикар (24).

Безбедносните камери го снимале како го краде 88 годишниот дедо Денис Бирч и тоа го сторил двапати во рок од неколку дена.

Мојот очув има години, но тој е исто така свесен и способен да носи свои одлуки. Тој веќе 40 години е сам во оваа куќа, тоа е негова одлука – им рече неговиот син Пол пред тамошните медиуми.

Според полицијата кражбата се случила околу 6 и 30 часот, жртвата во инвалидска количка заспала, а пред тоа тој ја отворил влезната врата за да влезе воздух во станот. Во таа прилика му бил украден паричникот.“

Во видеото на почетокот на текстот можете да видите како изгледала оваа сцена. Видеото погледнете го ОВДЕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.