27.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Кој се симптомите на низок крвен притисок ?

Имајќи во предвид здраствените проблеми кој можат да следат хипертезнија, на прв поглед би се чинело дека е низок притисок.

Меѓутоа за многу луѓе и тоа почесто жени хипотензијата прави непријатни симптоми како недостаток на енергија, поспаност, умор, лоша концентрација, вртоглавица па дури и несвест. Најчесто овие симптоми не се јавуваат истовремено и значително се изразуваат доколу дојде до паѓање на крвниот притисок.

Хипотензијата може да се јави после седење во претопла просторија или предолг престој на сонце, дехидрација, долго стоење и нагло станување, физички замор и конзумирање одредени лекови како антидепресиви и лекови за срце.

 

поврзани објави

Последни објави