32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Најбогатата желка во светот: Проголтала 915 парички и едвај извлекла жива глава

Помеѓу народот се верува дека фрлањето монети во фонтана ќе донесе среќ и ова суеверие е многу популарно, меѓутоа ова слично уверение донесе проблем на една морска желка на Тајладн од која ветеринарите извадиле 915 монети.

Ветеринарите во Бангок денеска ја оперисале желката по име „Банка“, чија несфатлива исхрана резултирала со повеќегодишна желба на многу туристи да и фрлат паричка во нејзиниот базент за среќа.

 Многумина во Тајланд веруваат дека фрлањето на монети на желките ќе донесе долговечност. Поради ваква пракса на крајот во желката се формирала тешка топка од пет килограми, а тежината ја пробила нејзинте стомачни мускули, што довело до инфекција опасна по живот.

 

 

 

поврзани објави

Последни објави