fbpx
2 C
Skopje

Македонија

Новите пратеници ги добија своите уверенија

  Државната изборна комисија денеска на овластените претставници на политичките партии им ги врачи уверенијата за добиените пратенички мандати. На предвремените парламентарни избори, коалицијата предводена од...

Конститутивна седница на Собранието до крајот на неделата

Предвремените парламентарни избори завршија со два мандата предност за ВМРО-ДПМНЕ односно 51 наспроти 49-те на СДСМ. Во согласност со изборните рокови, најдоцна 20 дена...

Министерот Спасовски се запиша во Книгата на жалост во амбасадата на Руската федерација

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денес се запиша во Книгата на жалост отворена во Амбасадата на Русија по повод трагичната смрт на вонредниот и...