15.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Нова промена за пензионерите, која на сите им се допаѓа

Новите измени на Законот за пензиско и инвалидрско би можеле да донесат драстични промени кои сите би ги прифатиле – тоа би значело мажите да одат во пензија на 61, додека жените на 59 години.

Интересно е тоа што најголеми губитници во една таква ситуација би биле работодавците, кои ќе бидат должни да им плаќаат придонеси на пензионерите во следните три години, додека и официјално го добијат статусот пензионери.

Ваквите измени се уште не се официјални, а за сето тоа се чекаат и конечните пресметки од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување, во зависност од тоа колку би изнесувал надоместокот што ќе треба да го плаќаат работодавците.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави