fbpx
15.8 C
Skopje

Исплата на дополнителните работни часови, бара полицискиот синдикат

АКТУЕЛНО

Независниот полициски синдикат бара на полициските склужбеници кои доаѓаат во Скопје последните месеци поради нивно ангажирање во протестите, да им се платат дополнителните работни часови. Од Синдикатот додаваат дека полицајците престојуваат во касарни со месеци а за тоа ја добиваат само редовната плата.

Тодев ги обвинува началниците во МВР за запоставување во нивната работа и од министерот за внатрешни работи бара да најде волја за надминување на овие прекршоци кои им се прават на полицајците.

Од МВР кратко соопштија дека за забелешките на синдикатот ќе се произнесат во текот на следната недела.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -