29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Експресна железничка линија меѓу Гевгелија и Солун само за викендите

Oд МВР информираат дека почнувајќи од вчера (13-ти јануари) на неопределено време и само за викендите, ќе биде воспоставен патничкиот железнички сообраќај меѓу Република Македонија и Република Грција, кој досега беше во прекин.

Во текот на работните денови, пак, експресните возови од Гевгелија кон Солун и обратно нема да сообраќаат, туку начинот на превоз на патниците ќе се одвива како и досега со автобуски превоз.

поврзани објави

Последни објави