11.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

На Сицилија се продаваат куќи за едно евро

На Сицилија се продаваат куќи за едно евро

Околу десетина недвижнини во сицилијанскиот град Самбука се продаваат по цена од едно евро, или помалку од кафе за носење, како што тоа го рекламираат локалните власти.

Тие велат дека се директни сопственици на сите објекти, а не само посредници помеѓу продавачот и купувачот, така што заинтересираните треба да ги контактираат за да состават купопродажен договор директно со нив.

Причина за ниската цена е желбата да заживее областа која изгубила голем број жители во последните години, поради преселбата во големите градови.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави