Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка (ВИДЕО)

0
1

Еколошка катастрофа во Преспа, јаболката од минатогодишната берба завршија дел во Преспанското езеро, дел во реките кои течат во близина.

Производителите се жалат на немањето пласман и ниската откупна цена. Тие за ТВ21 велат дека им ги откушуваат за половина денар по килограм и дека тоа е неисплатливо.

Единствено се надеваат само на три денари кои им се ветени од државата.

Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

Posted by TV21 on Friday, June 14, 2019

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here