Камерите фатија застрашувачки момент: Свлечиште однесе десетици автомобили како на шала (Фото/Видео)

0
2
Фото

Во кинескиот град Фунџија, изненадно се активирало свлечиште по што буквално беа однесени десетици автомобили.

Силните дождови кои со денови паѓаат во Кина предизвикаа поплави и свлечишта во осум провинции, а досега настрадаа повеќе од 60 илјади луѓе.

Настрадале најмалку 7.000 луѓе, а повеќе од 300.000 луѓе се евакуирани бидејќи поплавните води достигнале дури 2 метри во одредени подрачја.

Поплавите избришале повеќе од 31.000 хектари земјоделски култури.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here