ВИДЕО: Ученик бил избркан од клас, бидејќи рекол дека верува само во два пола – машки и женски

0
1

Ученик на видеото вели дека бил исфрлен од клас, бидејќи му рекол на својот наставник да верува во само два пола – машки и женски.

Во видеото не се спомнува името на ученикот или наставник кој го исфрлил ученикот од клас, но ученикот бил во можност да сними што се случувало.

Студентот прашува зошто бил исфрлен од класот, а наставникот вели дека ученикот ги дискриминирал другите во неговиот коментар дека верува во само два пола.

„Вие не сте инклузивни”, вели наставникот во видеото. „Јасно е дека ние не правиме никаква дискриминација”, додаде тој. Ученикот вели дека верува дека не е „научно” да се верува дека има повеќе од два пола.

„Мислам дека е глупаво да има нешто друго, освен два пола”, истакна ученикот. „Тоа воопшто не е научно. Реков нешто во што верувам и ме исфрливте од клас. Јас не направив никаква дискриминација. Едноставно реков дека има два пола, машки и женски. Сè друго е лична идентификација.“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here