Млада Британка работела за минимална плата, а сега заработува над 8 000 евра

0
1

28-годишнината Сара Хјуз работела како продавачка на билети во кино и едвај врзувала крај со крајот од минималната плата.

Но, Сара решила да го искористи она што го знае и да го земе животот и финансиите во свои раце.

Сара дипломирала на музичката академија “Њупорт”и како образован музичар одлучила да почне да пишува мелодии за телевизија. Поточно, пишување и изведување на џинглови. Пред шест години објавил реклама на хонорарна веб-страница Фивер, а денес живее живот за кој сонуваше.

“Многу луѓе не можат да пишуваат, да извезуваат и да произведуваат џингли независно, но мојата диплома ми дозволи да се истакнам”, објаснува Сара. Денес работи три до четири часа дневно, а секоја недела имате три слободни денови.Џингл наплаќа по околу 200 фунти, а чини 100 фунти повеќе ако пишува и зборови. Месечно во просек заработува околу седум и пол илјади фунти.

По завршувањето на колеџот, сите ѝ рекле дека никогаш нема да најде работа, и таа поверувала и се вработила во локалното кино. Пријателот потоа ѝ кажал за Фивер, каде што можела да ги рекламира своите вештини, и одлучила да се обиде.Денес има многу клиенти.

“Тоа не се само играчки и детски рекламни компании. Всушност, мојот најголем извор на приходи во првите неколку месеци беа подкасти и канали на YouTube”, вели Сара.

“Секој сака да им кажува на уметниците дека нивните дипломи нема да ги однесат некаде и навистина ми е драго што докажав дека сите тие луѓе не се во право”, заклучи таа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here