Мицкоски: Зошто да не го избереме Владимир Панчевски на местото на Катица Јанева, зошто да не биде тоа решение?

0
2
Христијан Мицкоски Кавадарци

Лидерот на најголемата опозициска партија во Република Северна Македонија Христијан Мицкоски во интервју за телевизија Сител го предлага судијата Владимир Панчевски за наследник на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева.

– Нашите забелешки за предлог законот на јавното обвинителство се принципиелни, прво човечкиот ресурс со кој располага СЈО е дискутабилен. Целиот тим гледаме дека е целосно контаминиран од случајот „Рекет“. Тие мора да си се вратат во обвинителствата од каде што биле преземени – рече Мицкоски.

Зборувајќи за Јанева, Мицкоски рече дека во СЈО биле вработени. внукот на Јанева, идната снаа на Јанева, двајца братучеди на обвинителот Гаврил Бубевски, синот и внуката на една од обвинителките.

Сите овие договорци да бидат преземени? Останува прашањето кого поддржуваме ние? Луѓе кои биле соучесници во рекет? Истрагата ќе покаже кој сѐ од овие лица е инкриминиран. Тоа е како ние да го предложиме Владимир Панчевски. Зошто да не го избереме Владимир Панчевски? Зошто да не биде тоа решение? – рече Мицкоски.

Поранешниот претседател на Кривичниот суд, Панчевски моментално е суспендиран од работа поради злоупотреби на АКМИС системот.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here