fbpx
28.8 C
Skopje

Програма за самовработување на самохрани мајки

АКТУЕЛНО

Самохраните мајки ќе имаат можност за вработување преку проектот „Програма за самовработување на самохрани мајки“ што го организира бизнис конфедерацијата на Македонија во соработка со Институтот за менаџмент поддршка и Здружението на бизнис жени на Македонија.

Таргет-група на проектот се самохраните мајки, невработените жени и жртвите на семејно насилство.

Проектот има за цел да развие поддршка за вработување или самовработување на самохрани мајки и жртви од семејно насилство.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -