fbpx
35.8 C
Skopje

МБП-Охрид Со Учество Во Проект Од Европската Унија

АКТУЕЛНО

Воедно во ова прилика огранокот на МБП-Охрид договори соработка со преставничката на Агенцијата за развој на Струга г-ѓа Катерина Василеска како и со доцент д-р.Лазар Ѓуров кој воедно и е основач на Институтот за индивидуален и организациски развој ,, СИМБИОТИКА ,, Целта на Проектот ,,Пристап до ( само ) вработување,, е да ги мотивира и зголеми работните вештини за влез на пазарот на труд преку различни видови на обуки : -Низ работа/практиканство За активно барање на работа и за комуникациски вештини -За претприемништво -За технички вештини.

Проектот е со време на траење 12 месеци а по завршувањето на истиот проект се очекува да се придонесе за вклучување на целни групи на пазарот на труд.

Извор: МБП

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -