fbpx
20.8 C
Skopje

Кадриу: Законот за јазици е Уставен

АКТУЕЛНО

Уставниот судија Осман Кадриу рече дека му е позната содржината и интервеенциите во Законот за јазиците кој денеска беше изгласан во Собранието.
„Моето мислење како правник е дека овој закон е во духот на уставот и уставните норми. Прашањето на јазикот се гарантира со Устав. Со овој закон само се предвидува техниката, како албанскиот јазик да се имплементира“, рече тој.
Кадриу вели дека не може да каже што ќе биде со СЈО, бидејќи тој е судија. Тој вели дека дополнително ќе види дали треба да се укине ова. }

Повеќе за ова на : Makfax.com.mk

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -