fbpx
8.8 C
Skopje

Горазд Росоклија од Америка: Зошто Илинденците немале Бугарски знамиња?

АКТУЕЛНО

Фејсбук статус на Проф. Горазд Росоклија:

СИМБОЛИКАТА НА ИЛИНДЕНСКИТЕ ЗНАМИЊА

Знамето ги симболизира вредностите на земјата, целите за кои се борат воините и е симбол на слобода и еднаквост на луѓето.

Такви се знамињата на Илинденците и ниту едно, апсолутно ниту едно знаме во востанието не е знамето на бугарската држава.

Да им се извиниме на Бојко и на другиот за пропустот што го направлие Илинденците?

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -