37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

ФОТО+ВИДЕО: Се појави голема пукнатина на Камениот мост

На Камениот мост во Скопје се појави пукнатина долга околу 30 метри која ги загрижи граѓаните на градот. Овој мост последен пат беше обновен во 2004 година од страна на тогашниот градоначалник на Град Скопје, Ристо Пенов.

Камениот мост во Скопје претставува една од најзначајните знаменитости на градот. Сместен е во центарот на градот и ги поврзува плоштадот Македонија и Старата скопска чаршија.

поврзани објави

Последни објави