11.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

Кинезите ја купиле школата на Тито во Кумровец – на местото на училиштето ќе градат хотел

Хрватската влада, објектот на поранешното политичко училиште, родното место на Јосип Броз Тито, го продаде на кинеска фирма за недвижности за 14.09 милиони куни.

Кинеската фирма планирала на местото на политичното училиште да направи хотел, но и да направи спомен парк посветен на Јосип Броз.

Во одлуката на Владата се наведува дека купувачот ќе склучи договор за купопродажба врз основа на кој купувачот ќе се заложи за плаќање на куповната цена во рок од 30 дена од денот на неговото склучување, помалку за износот од 598.000 куни платен во корист на државниот буџет во име на гаранцијата во постапката за доставување понуди.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави