15.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Многумина грешат во мерењето: како правилно да го измерите пенисот?

Кога се зборува за просечната големина на пенисот, за идеалот што го замислуваат жените и општо за должината, ретко се зборува за тоа како всушност се мери пенисот. Реално, еден ипол украден сантиметар не е малку ако така не ја качувате повисоко листата на просечна големина. Зарем не?

Се вели дека просечен пенис е оној од 12,9 до 15 сантиметри – во ерекција, секако.

Но, нека не ве вознемират овие бројки – ви тврдиме дека жените баш и не се согласуваат околу нив. Имено, во повеќето случаи, големината им е помалку важна. Само мали проценти на анкетите изјавуваат дека сантиметрите им се најважни.

И секако – мерењето. Сигурно секој маж барем еднаш си го измерил пенисот, и таа бројка ја запамтил. Барем за себе. Но, дали добро измеривте? Ако сте мереле од доле, може да добиете помала бројка.

Пенисот во ерекција се мери од горе па се до крајот. Најдобро е тоа да го направите сами, за никој да не ви забележи ако си додадете барем половина сантиметар плус.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави