fbpx
16.8 C
Skopje

ДНЕВЕН РЕД: Детали за Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ

АКТУЕЛНО

Денес ќе се одржи 16-тиот Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ во Валандово.

Од 17 часот до 19 часот ќе се изврши регистрација на делегати. Додека од 19 часот ќе започне Конгресот на ВМРО-ДПМНЕ, при што Конгресот ќе продолжи со својата работа на 23.12.2017 со почеток од 11 часот.

Во прилог ви го доставуваме и дневниот ред.

ДНЕВЕН РЕД

 1. Свечено отворање.
 2. Избор на Комисија за верификација на мандатот на делегатите на Конгресот.
 3. Извештај на комисијата за верификација на мандатите на делегатите.
 4. Усвојување на Деловникот за работа на 16. Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ.
 5. Избор на Работно претседателство.
 6. Дискусии.
 7. Поздравни говори.
 8. Усвојување на програмски документи на 16-ти Конгрес на ВМРО-ДПМНЕ.
 9. Обраќање на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски.
 10. Извештај за материјално-финансиското работење на Партијата во периодот од  2015 – 2017  година.
 11. Претставување на кандидат за Претседател на ВМРО-ДПМНЕ.
 12. Избор на Комисија за спроведување на изборот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ.
 13. Избор на Претседател на ВМРО-ДПМНЕ.
 14. Избор на Статутарна комисија на ВМРО-ДПМНЕ.
 15. Избор на Надзорна комисија за материјално–финансиско работење на Партијата.
 16. Обраќање на претседателот на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -