29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

Мицкоски најави амбициозна акција, ажурирање на членството и нови раководства во ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Она што го напомнева пред самиот ЦК е дека ова е приличната бројка на ИК и истиот ќе се проширува во блиска иднина. Ова е структура која ќе функционира во првичните две години, а потоа постои простор истиот да се прошири.

Станува збор за прекрасни личности кои извршувале високи партиски функции.

Мицковски не сакаше да го коментира прашањето на новинарите за тоа дали навистина Илија Димовски одбил понудено потпретседателско место во партијата.

Периодот кој што следува продолжуваат подготовките за квалитетот на партискиот статут, негова дополнителна измена.

Мицкоски најави амбициозна акција и ажурирање на членството а потоа и избор на претседатели на ОК на ВМРО-ДПМНЕ низ Република Македонија. За нас е важно да започнеме куќата да ја градиме од темелите за да дојдеме до кровот. Тука треба да има јасна методологија, ќе имаме нови претседатели на ОК таму каде што ќе биде утврдено дека таква промена е потребна и неопходна за доброто на самата политичка партија.

поврзани објави

Последни објави