fbpx
20.8 C
Skopje

Косово троши милиони евра за кирии за дипломатските претставништва

АКТУЕЛНО

Косовската држава за кирија за објкетите во кои се сместени амбасадите и конзуларните претставништва во странство, годишно троши по околу 5,6 милиони евра, додека дополнителни 1,4 милиони евра за простории за институции во земјата.

Министерот за јавна адмнстрацја, Махр Јагцилар за „Економија онлај“ изјави дека од државниот буџет, по овој основ, се трошат околу седум милони евра.

– Секоја година за амбасади, за конзулатите и за простории во внатрешноста на Косово се трошат околу седум милиони евра, од нив 80 отсто за простори надвор од Косово, односно за амбасади и конзуларни претставништва, посочува Јагцилар.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -