29.8 C
Skopje
Tuesday, July 23, 2024

По 33 години се роди бебе во мало славонско село со само 9 жители

Во малото село Михаљевци во Славонија, кое што има само пет куќи и девет жители, по 33 години се роди првото бебе. Момчето, кое ќе се вика Марин, е прво дете на брачниот парк Матеја и Ана Бело.

Пред малиот Марин, последното бебе коешто се родило во селото е на семејството Мариќ во 1985 година.

Селото се наоѓа на седум километри источно од Плетерница и припаѓа на жупата Бук.

Како што пишуваат тамошните медиуми, во Михаљевци најмногу жители имало во 1931 година – 184.

поврзани објави

Последни објави