25.8 C
Skopje
Friday, June 21, 2024

Косово слави 10 години независност

Косово денеска и утре ја одбележува 10-годишнината од прогласувањето независност со одлука на Собранието на 17 февруари 2008 година.

По тој повод денеска владата на Косово ќе одржи свечена седница, а ќе се одржат и разни манифестации и изложби.

Утре ќе биде одржана конференција „Една деценија независност“, а потоа Собранието ќе одржи свечена седница по која ќе има парада на безбедносните сили и полицијата.

поврзани објави

Последни објави