Sun. Oct 1st, 2023

Директорот на америчкото Федерално истражно биро (ФБИ), Џејмс Коми останува на чело на полициската служва.

Спрема документите од Министерството за правда на САД, Коми е меѓу луѓето кој ќе ги задржат сегашните позиции.

Директорот на ФБИ е поставен на служба од десетгодишен мандат што би требало да ја води агенцијата дури и по смена на администрацијата и кога друга партија ќе ја превземе Белата куќа.

 

 

By Dejan

Leave a Reply

Your email address will not be published.