5.8 C
Skopje
Thursday, February 22, 2024

Луѓето со нулта крвна група се навистина посебни – ЕВЕ ЗОШТО!

Ако имате 0 крвна група, вашето генетско наследство ви нуди можност да бидете јаки, продуктивни, да имате долг живот и да бидете оптимисти.

Крвната група 0 е првобитен тип на крв од нашите предци, кои биле лукави и агресивни предатори. Личностите кои ја поседуваат оваа крвна група играат важна улога во секое друштво, се до денешен ден.

Луѓето со 0 крвна група се способни за раководење, полни се со енергичност и способност на концентрација.

Но кога се под стрес, можат да станат лути, хиперактивни и импулсивни. Лошата исхрана, недостатокот на вежби, нездравите навики или повишеното ниво на стрес, ги прави осетливи на неповолни метаболички ефекти, вклучувајќи и отпорност на инсулин, смалена активност на штитните жлезди и склоност кон дебелеење.

Што е тоа што нултата крвна група ја прави единствена?

Луѓето со 0 крвна група имаат предиспозиции за одредени болести, како што е чиреви и дисфункција на штитните жлезди. Често имаат низок ниво на хормони на штитните жлезди и недостаток на јод.

Во Јапонија оваа крвна група веќе долго време се поврзува со одреден тип на личности. Таму дури на интервју за работа може да ви биде поставено прашањето за типот на вашата крвна група. Луѓето со 0 крвна група најчесто се опишуваат како одговорни, организирани, фокусирани, совесни и практични.

Се верува дека овие луѓе подобро се ориентираат и дека се подобри логичари, а исто така се смета дека нивните предци биле ловци, кои морале да посматраат и прецизно го проценуваат окружувањето, за да можеле да преживеат.

Подлежи на стрес

Поради прекумерен бес и хиперактивност, може да дојде до стрес. Луѓето со оваа крвна група се подложни на деструктивно однесување кога се премногу уморни, депресивни или кога им е досадно. Тогаш се подложни на коцкање или можат да се занимаваат со активности кои се подложни на адреналин, прекумерен ризик и импулсивност.

Избегнување на кофеин и алкохол

Кофеинот може да биде посебно штетен поради подигањето на адреналинот и нивото на норадреналин, кои се веќе и така високи во организмот кај луѓето со оваа крвна група

Вежбањето е одлично решение, затоа што има дејство на опуштање на целото тело. Повеќе од сите други крвни групи, нултата крвна група има потреба да биде физички активна, поради одржувањето на здравјето и емоционална стабилност. Редовната физичка активност е неопходна три до четири пати неделно.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -