12.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Протест на автопатот Скопје-Тетово – Работниците на „Југохром“ незадоволни од одлуката

Започна најавениот протест на вработените во „Југохром“. Тие денес со почеток од 11 часот го блокираа автопатот Тетово-Скопје, кај наплатниот пункт во Желино и ќе трае со до 13 часот.

Според вработените протесот е поради неоправдано исклучување на печките во фабриките, а истиот е подржан од синдикалната организација „Југохром Алзар“. Државниот инспекторат за животна средина, ја продолжи забраната за работа на комбинатот за дополнителни 3 месеци.

Како што соопштуваат од Министерството за животна средина, оваа одлука е донесена по извршениот инспекциски надзор, при што е заклучено дека „Југохром“ не ги исполнува претдвидените активности, меѓу кои е и системот за отпрашување.

Комбинатот „Југохром“ беше затворен за работа на 1. ноември минатата година.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави