27.8 C
Skopje
Wednesday, June 12, 2024

Полицајски вицови за добро утро

Се јавува Трпе во полиција: – Ало, полицијата? Да, кажете. Сакам да пријавам исчезнато лице, вели Трпе. Откога е исчезнато, прашуваат од станицата. Веќе три поста не ми лајкувал, одговара Трпе. Да не се безвезе постовите? Не. Еден виц и две смешни слики се, одговара Трпе.

Дали му пишавте порака господине? Да, нема ни seen, одговара Трпе повторно. А он има постирано нешто? Веќе 5 часа, ништо. Разбирам, сериозна е работава, дајте адреса, ќе испратиме парола веднаш.

Следен виц: Има ли некој – Шефот на полицајците оди порано во полицијата и на влез го прашува дежурниот: Има ли некој во зградата? Има. Кој, го прашува шефот, а овој му одговара. Па јас. Не бе, прашувам, има ли некој друг освен тебе? Да, одговара дежурниот. Па кој, повторно прашува шефот, на што овој му одговара: Па вие господине.

Лична карта: Полицаец го сопира Цветко и му вика, господине ве молам лична карта ако може. Цветко со тешка мака му вика. Уф, не ја знам баш ама чим си запнал ОО је си ли то тии!

На интервју за полицајци, комисијата прашува еден од кандидатите: Колку се два и два? Дваесет и два. Молам, прашува овој, колку се два и два? Дваесет и два, веќе ви одговорив. Членот на комисијата на ова одговара. Ќе го примиме бе, се гледа дека е упорен дечко. Јас: Полицаец седи дома и некој тропа на вратата. Кој е, прашува тој, на што добива одговор: Јас. Јас? Нема шанси.

поврзани објави

Последни објави