Fri. Sep 22nd, 2023

Во утринските часов, во  Зоолошката градина во Скопје угинал едниот од двата морски лавови што беа донесени од зоолошката од Загреб, а причината за угинувањето сè уште не е позната. Оваа информација ја потврдија од раководството на ЗОО Скопје, и притоа соопштија:

„Ве известуваме дека денеска во утринските часови угина едниот од двата морски лавови, кои се дојдени од зоолошката градина од Загреб. Не знаеме дали ниската температура и временските услови се причината за угинувањето на морскиот лав. Морскиот лав е даден на обдукција на Факултетот за ветеринарна медицина. По добивањето на резултатите од обдукцијата, подетално ќе известиме за причината за смртта“, велат од Зоолошката градина.

Така сега во ЗОО Скопје остана само еден морски лав, а за потсетување, браќата Аби и Кан како што и беа имињата во нашиот главен град пристигнаа во 2015 година, септември месец.

 

By s.s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.