3.8 C
Skopje
Wednesday, November 29, 2023

“И тата би сине“: Еве како настанала добро прочуената реплика од легендарниот филм

На Душко му реков дека во сценариото за филмот „Ко то тамо пева“ мора да вметне некоја љубовна сцена, раскажа Божидар Николиќ.

Ко то тамо пева е еден од најпопуларните филмови на југословенската кинематографија. Иако е сниман во далечната 1980. година, репликата од Слободан Шијан живее и денес. Една од најпознатите е „и тата би сине“ која ја изговара Павле Вуишиќ.

Јас го снимав филмот „каков дедо, таков внук“ кој имаше половина милион гледачи. Му предложив на Ковачевиќ да одиме и да го правиме тоа што народот сака да го гледа. Го одбија мојот предлог. На Душко му реков дека во филмот „Ко то тамо пева“ мора да има некоја љубовна сцена. И така се случи тој дел „и тата би сине“, раскажува Бота.

Погледнете го инсертот од филмот.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -