fbpx
1.8 C
Skopje

Колемишевски и Ал Џезеира: Љубчо Георгиевски е херој кој ја има најголемата улога за независноста на Република Македонија (Видео)

АКТУЕЛНО

Гледам на македонската телевизија 20 години што е емисијата за Македонија. Гледам и се чудам. Сите си припишуваат некаква своја заслуга. Сосема поинаква беше ситуацијата. Па да направам јас една емисија и да кажам дека 1990, 1991 година единствена партија, единствен човек, без разлика што бев во жесток конфликт со господинот Георгиевски, меѓутоа единствен човек кој беше чистогласен и јасен за независна Република Македонија беа само тие од ВМРО и Љубчо.

Ова во шоуто на Миленко Неделковски го има изјавено еден од поблиските соработници на Киро Глигоров, поранешен директор на НИП Нова Македонија и член на СДСМ Панде Колемишевски.

Љубчо Георгиевски беше спомнат како „лидер на македонската независност“ и во една од емисиите на Al Jazzera телевизија каде што пишуваа дека токму тој е најзаслужен за независноста на Македонија. Според новинарот на телевизијата Горан Милиќ, Георгиевски е првиот човек кој рекол дека Македонија мора да биде независна држава, да има своја валута и армија.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -