32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Ограбена банка во Црна Гора, украдени 150.000 евра

Во Беране е ограбена банка, во која се украдени најмалку 150.000 илјади евра. Сторителите биле уапсени два часа подоцна, а целосната истрага е во тек.

Според изјави на луѓе од банката пронајдени се 30.000 илјади евра. Во текот на грабежот  во друшто на обезбедувањето бил забележан и братот на пораншноиот премиер Мило Ѓукановиќ кој поседувал акции во банката. Осомничени за овој тежок грабеж биле Србите Милан Бркиќ и Филип Марјановиќ.

Грабежот на банката траел две минути. На камерите во банката е забележано пристигнувањето на сторителите додека ги ставале маските, а веднаш по велгувањето им наредиле на сите да легнат на под. Во бегтсвото биле користени два автомобили.

По апсењето на сторителите, главна цел на истражувачите им е да дознаат дали некој им помагал на сторителите некој билозок до управата на Беране.

поврзани објави

Последни објави