32.8 C
Skopje
Tuesday, July 16, 2024

Сред центар на градот Прилеп маж бојадисува куче, тоа цвили преплашено. До кога?!

Дали некогаш ке дојде крај на изживувањето на уличните животни?!
Дали некогаш ке се санкционираат ваквите психички пореметени личности што се осмелуваат секојдневно да вршат тортура врз недолжните животни?!

Сред центар на градот Прилеп маж бојадисува куче, кучето цвили избезумено и преплашено, зар ова пак ке помине неказнето?

Ги повикуваме институциите и сите надлежни, бараме превенција и сузбивање на сите форми на насилство врз животните и најстроги казни, во ниедна европска метропола ваква суровост не поминува неказнета!

 

ПРИЛЕП!Дали некогаш ке дојде крај на изживувањето на уличните животни?!Дали некогаш ке се санкционираат ваквите…

Posted by Anima Mundi – здружение за заштита на животни on Wednesday, August 29, 2018

поврзани објави

Последни објави