Sun. Oct 1st, 2023

Иако гепардот е диво животно, сепак некои од нив се однесуваат како мачка- милениче.

Запознајте го Еден, дружељубив гепард кој ги сака животните и луѓето.

Допл Валкер, го запознал Еден додека волунтирал во Африка во 2014 година.

Тие двајца на почетокот не поминувале многу време заедно, нооткако се вратил пак нареднат госина, нивното пријателство станало нераскинливо. Допл еден ден одлучил да одмори, под едно од омилените дрва на Еден, а тој кога го згогледал човекот како лжи, дошол до него почнал да се гали, па и тој легнал до него.

Погледнете го ова преубаво искуство.

Leave a Reply

Your email address will not be published.