4.8 C
Skopje
Friday, February 23, 2024

Берово – град на културата во 2017

Берово ја презеде титулата за град на Културата 2017. година, откако е најавено во текот на следниот месец да се одржи Манифестација, а се предвидени околу 100 најразлични содржини, концерти, театарски претстави, литературни промоции и ликовни изложби.

Денес во Берово беше и министерката за култура, Елизабета Камчевска Милевска, која го посети и манастирскиот комплекс Св. „Арахангел Михаил“, за кој ресорното министерство за конзервација и реставрација издвои 8,5 милиони денари.

„Големо присуство на театри од нашата држава и регионот, ќе настапат и софиската опера, како и МОБ, ќе има интересна програма и за помладата популација“, изјави Канчевска Милевска.

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -